Hei,

elettiin vuotta 2010 kun rupesimme perheen kanssa haaveilemaan omasta uudesta omakotitalosta. Koska itse olin saanut rakennusalan insinöörikoulutuksen ja työhistoriaa oli alan laskentatehtävistä jo 90-luvulta lähtien niin ajattelin, että ei tuo nyt niin hankalaa voi olla omaa kotia rakentaa tai rakennuttaa, ja ei se oikeasti ollutkaan.

Päätimme toteuttaa rakennusprojektin vuonna 2011. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa huomasimme miten tärkeää on, että ympärillä on alan kokemusta omaavia henkilöitä, ihmisiä joilta voi kysyä kun itse ei tiedä ja aika moni rakentaja tai rakennuttaja joutuu tähän tilanteeseen jossain vaiheessa projektiaan. Meidän rakennusprojekti meni hyvin ja pysyimme budjetissa ja aikataulussa joten rahaa jää nyt muuhunkin kuin lainan maksuun.

Rupesin pian tämän jälkeen miettimään niitä seikkoja jotka mahdollistivat sen, että rakennusprojekti meni niin hyvin. Pari seikkaa nousee yli muiden. Ensimmäisenä varmuus siitä, että rahoitus tulee riittämään eli ammattimaisesti ja huolella laadittu budjetti. Toisena luotettavat rakennusalan ammattilaiset, ne ihmiset jotka myös toteuttavat rakennusprojektin sovitulla tavalla, kumppaniverkosto.

PROJUNITS (project units)- yritys on perustettu auttamaan rakennushankkeeseen ryhtyviä näissä edellä mainitsemissani asioissa. PROJUNITS laatii yhteistyössä kumppaniverkoston (talotehtaat, rakennusliikkeet ja materiaalitoimittajat) kanssa luotettavan ja tarvittaessa hyvinkin seikkaperäisen kustannuslaskelman rakennushankkeesta, oli se sitten omakotitalo, vapaa-ajan kohde tai vaikkapa pienempikin rakennusprojekti. Kustannustasot pohjautuvat Suomessa vuosittain Rakennustiedon julkaisemiin toteutuneisiin rakennuskustannuksiin oikaistuna alueellisten yhteistyökumppanien ilmoittamilla rakennuskustannuksilla. Työaikalaskennassa käytämme pohjana RaTu- työaikamenekkejä ja myös niitä täydennetään yhteistyökumppanien ilmoittamilla toteutuneilla työajoilla.

PROJUNITS- laskelmat eivät edusta mitään yksittäistä tahoa. Ne eivät ole myöskään tarjouksia vaan mahdollisimman neutraaleja ja kantaa ottamattomia kustannusarvioita pohjautuen em. tietolähteisiin. PROJUNITS- laskelmat kelpaavat useille rahoituslaitoksille budjettilaskelmiksi rahoitusta haettaessa.

Ammattimainen kustannuslaskelma kannattaa aina laatia/ laadituttaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa rakennushanketta. Parhaaseen lopputulokseen päästään jos laskelma päästään tekemään jo ennen rakennuslupavaihetta, tällöin mukana on myös suunnittelun kustannusohjaus mahdollisuus.

 

 

Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan yhdessä, että miten voisimme auttaa sinua rakennushankkeessasi. Aloittaa voit myös tutustumalla oheisiin laskelmakokonaisuuksiin.

 

Levollisin terveisin!

Vesa Luukkanen, PROJUNITS yrittäjä